lauantai 9. maaliskuuta 2013

Omenaleipä




















Niiiin hyväää! Alkuperäinen ohje on kirjassa The Able & Cole Veg Box Companion by Keith Abel. Kirjassa leipää kuvaillaan "kakkumaiseksi" ja sitä se onkin. Sanoisin sitä silti leiväksi.



öljyä tai voita vuoan voitelemiseen
2,5 dl jauhoja (esim. vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, minä käytin seosta, jossa on valmiiksi sekoitettu nostatusainetta, joten leivinjauhetta voi myös laittaa)
3,5 dl täysjyväjauhoja (esim. tummia riisijauhoja)
0,5 tl ruususuolaa
1 tl ruokasoodaa
2 luomuomenaa kuorineen karkeana raasteena
50 g sulatettua voita
2 rkl hunajaa
1 vispattu muna
2,5 dl vettä + loraus sitruunamehua (ohjeessa oli 2,5 dl omenamehua)
pari kourallista siemeniä, pähkinärouhetta, kuivattuja karpaloita yms.


Voitele ja jauhota leipävuoka (minä paistoin pyöreässä irtopohjavuoassa).

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon omenaraaste. Lisää neste, vispattu muna, sulatettu voi + hunaja ja siemenet yms. Älä sekoita liikaa.

Lusikoi seos vuokaan ja ripottele päälle esim. seesamin- ja kurpitsansiemeniä.

Paista 30 min tai kunnes cocktailtikkuun/veitseen ei jää enää taikinaa. Anna jäähtyä 10-15 minuuttia ennen irrottamista vuoasta.


2 kommenttia:

  1. ihanaa leipää tuli, vaikka jätin hunajan ja hedelmämehun kokonaan pois (pelkkää vettä siis) ja silti maistuu makealta, mutta leivältä kuitenkin. ensimmäinen leivältä näyttävä, tuntuva ja maistuva gluteeniton leipäni/leipomukseni. Jauhoina minulla oli karkea semper, jyttejauho ja karkea riisijauho

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, Vuokko! Minustakin tässä leivässä oli tosi hyvä koostumus.

      Poista