lauantai 26. tammikuuta 2013

Papukakku









Vaihteeksi paistettava kakku. Olen hukannut johonkin vanhan papukakkureseptini, joten rupesin etsimään netistä sitä tai uutta ohjetta. Kävikin hyvä tuuri ja löysin entistä paremman ohjeen. Muokkasin sitä vähän, tietysti. Tämä on taas näitä reseptejä, mitä voi muunnella tasan niin paljon kuin keittiön kaapin sisältö leipomishetkellä vaatii, mutta voin vakuuttaa, että tällä "perusohjeella" lopputulos on mitä parahin.


Pohja:

1 purkki mustapapuja (luomu, pahvitölkki, noin 250 g)
3 munaa (isohkoa)
0,5 dl kaakaojauhetta
2 rkl mantelijauhoa
2 rkl kookoshiutaleita (minulla oli tuoreita kookospaloja)
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
pari tippaa vaniljauutetta tai ripaus vaniljajauhetta
2 rkl hunajaa
viitisen taatelia (kuivattua ja liotettua)
pari rkl sulatettua voita tai öljyä

Jos käytät kuivattuja taateleita, pilko ne ja laita vesitilkkaan likoamaan (myös kuorrutukseen tulevat taatelit). Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne ja muut ainekset paitsi taatelit, hunaja ja öljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput ainekset ja pyöräytä vielä sekoittimessa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia vuoan koosta riippuen.


Kuorrutus:

1 banaani
muutama taateli (+ niiden liotusvettä)
ripaus ruususuolaa
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja muussaa kaikki ainekset tasaiseksi kuorrutukseksi tehosekoittimessa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna jäähtyä.

Malttamattomia kun olimme, maistoimme heti. Kakku on kuitenkin kuulemma parhaimmillaan kahden vuorokauden kuluttua.

Vinkki! Lisää kuorrutukseen tilkka vahvaa kahvia, ja saat kakkuun mokkapalojen maun!


6 kommenttia:

  1. Onnistuu myös mainiosti valkoisista pavuista, mulla oli cannellini papuja.

    VastaaPoista
  2. Tein tätä viikko sitten ja oli mielettömän hyvää! Tuosta kuorrutteesta voisi kahvia lisäämällä saada mokkapalakuorrutteen korvikkeen.

    VastaaPoista
  3. no niin minäkin ensimmäisen reseptin täältä pähkinästä kokeilin ilman minkäänlaista kokemusta aiemmasta. Joten laitoin thaimaalaisia mustapapuja taikinaan. Olivat kovia eivät pilkkoontuneet tehosekoittimessa eivätkä pehmenneet edes uunissa. Mikä neuvoksi. Tämän jälkeen tutkailin muita reseptejä netistä. Olisiko pitänyt ensin keittää kypsäksi??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vuokko! Onpa kurjaa, ettei kokeilusi onnistunut. Ohjeessa tosiaan puhutaan tölkkipavuista, mitkä ovat aina valmiiksi kypsennettyjä. Mikäli haluaa käyttää kuivia papuja, niitä täytyy ensin liottaa ja keittää.

      Poista
    2. joo, tuli sekin nyt nähtyä ja kakku onnistui toisella yrittämällä mainiosti. olen ollut askeettisella dieetillä puoli vuotta ilman sokeria ja ainuttakaan herkkua, joten suklaariippuvaiselle oikein maukasta syötävää piiiiitkääästä aikaa

      Poista
    3. Hienoa! Olipa kiva, että viitsit kokeilla uudestaan ja onnistui. Tämä on yksi meidän suosikkiresepteistä ja kaikki maistajatkin ovat olleet positiivisesti yllättyneitä.

      Poista